Herfstkleuren 2021

De herfstkleuren 2021 gaan weer van start!

Aanmelden of meer info? Mail naar: spark@onsgezondheidserf.nl

————————————————————————————————————-

Biowalking Donderdag 23/9, 14/10 en 18/11

Een mooie wandeling van in totaal 3 kilometer. Bij deze sportieve activiteit staan de natuur en gezondheid centraal. We gaan drie keer een wandeling in de buurt maken onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een zorgverlener van ONS Gezondheidserf. We zijn ons bewust van verschillende tempo’s onder de deelnemers. Daar houden we in de opzet rekening mee. Een kopje koffie of thee maakt deel uit van deze activiteit.

We starten steeds om 10.30 uur op drie verschillende locaties.

Eigen bijdrage: 5,00 euro

  • Donderdag 23 september, Café de Zon, Oosterhoutsedijk 16,Lent
  • Donderdag 14 oktober, Landwinkel De Woerd, Woerdsestraat 4,Ressen
  • Donderdag 18 november, Parkeerplaats ONS Gezondheidserf,Van Boetzelaerstraat 8-16, Nijmegen.
    Eigen bijdrage: 5,00 euro

————————————————————————————————————-

Fietsen met de buren woensdag 29 september

Houdt u van fietsen? Wilt u (opnieuw) van nabij uw omgeving en natuur op de fiets ervaren en uw ervaringen delen? Wij nodigen u uit om u met een duopartner of alleen aan te melden voor deze fietsroute van 8-10 km. U hoeft niet zelf te kunnen fietsen. U fietst in duo’s op uw eigen fiets, op een speciale duofiets of in een fietsriksja van de organisatie Fietsen Alle Jaren Nijmegen. U komt langs verrassende culinaire stops op de route. Scootmobiels zijn welkom.

Locatie: Voorzieningenhart De Klif (plein), Pijlpuntstraat 1, Nijmegen
Tijd: 10.30 – 12.30 uur (we starten na elkaar in duo’s of in de specialefietsen)
Eigen bijdrage: 3,50 euro

————————————————————————————————————-

Struinen in de Oosterhoutse waarden woensdag 6 oktober

Altijd al eens meer willen weten van de historie en natuur van deOosterhoutse uiterwaarden?
Laat u verrassen door de verhalen van Frans Spaan van de Historischekring. Hij neemt u mee tijdens een wandeling van ca. 4 km doorprachtige natuur. Tussendoor is er tijd voor een hapje en een drankje.

Locatie: Parkeerplaats ONS Gezondheidserf, VanBoetzelaerstraat 8-16, Nijmegen
Tijd: 13.30 – 15.30 uur.
Eigen bijdrage: 2,50 euro

————————————————————————————————————-

Bewegen op Landgoed Oosterhout woensdag 13 oktober

Leer efficiënt je spieren te trainen onder begeleiding van vitaalcoach Marlies. We doen afwisselende oefeningen om jouw spierkracht te vergroten o.a. in het mooie Pinetum. Dure toestellen zijn niet nodig; je traint met behulp van je eigen lichaamsgewicht of met eenvoudige hulpmiddelen. Na afloop blazen we uit met een kopje koffie of thee en een gezond hapje.

Locatie: Parkeerplaats Ons Gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 12-16, Nijmegen
Denk aan: sportkleding en -schoenen, een flesje water en een oudehanddoek om op te zitten.
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Eigen bijdrage: 5 euro

————————————————————————————————————-

De creatieve fruitmand donderdag 21 oktober

Kunstenares Ineke van Druten laat u in de boomgaard van Alie van Verseveldal schilderend genieten van de herfst. Tijdens deze workshop gaan we fruitplukken en onder Ineke’s deskundige begeleiding fruit naschilderen. Het fruit verwerken we in manden en bezorgen we bij bewoners. Bij slecht weerwijken we voor het schilderen uit naar het atelier van Ineke.

Startlocatie: Alie van Verseveld, Dorpsstraat 24, Slijk-Ewijk.
Atelier Ineke van Druten, Waaldijk 30, Slijk-Ewijk.
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Eigen bijdrage: 3,50 euro

————————————————————————————————————-

Bij Ellie op de boerderij woensdag 3 november

Heeft u wel eens gehoord van de snijbiet of raapstelen? Spreker Angelien komt vanuit de biologische tuinderij ‘De Stroom’ vertellen over vergeten groenten. Om hiermee kennis te maken, is er aansluitend een proeverij met de producten uit de biologische tuinderij en krijgt u heerlijke recepten mee naar huis.

Locatie: De tuin van Ellie. Stationsstraat 28 in Nijmegen-Noord. Deboerderij tegenover de Total.
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Eigen bijdrage: 2,50 euro

————————————————————————————————————-

De Fit-de-herfst-door-beweegroute woensdag 24 november

Heeft u zin in bewegen in uw eigen wijk waarbij gebruik wordt gemaakt van de omgeving en de natuur? Doe dan mee! U loopt onder deskundige begeleiding door Oosterhout en park Tergouw en traint bij verschillende stops balans, kracht en uithoudingsvermogen. Tussendoor is tijd voor een hapje en drankje.

Locatie: De Hoge Wei Oosterhout (vlakbij historisch herkenningspunt Het waterrad)
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Eigen bijdrage: 2,50 euro