Lentekriebels 2021!

Lentekriebels, vanaf 29 april weer samen bewegen en elkaar ontmoeten!

Afgelopen herfst is het beweeg- en ontmoetingsprogramma ‘Herfstkleuren’ helaas maar gedeeltelijk doorgegaan door de Coronamaatregelen. Dit lenteseizoen willen wij, 2e jaars studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, weer heel graag samen met bewoners uit Slijk-Ewijk, Oosterhout en Nijmegen-Noord leuke actieve activiteiten gaan ondernemen in de buitenlucht.

We beginnen eind april 2021; wat later dan gebruikelijk in de hoop dat dan zoveel mogelijk bewoners mee kunnen doen.

De activiteiten bouwen voort op de wensen van deelnemers uit voorgaande edities. We hopen dat er voor een brede groep belangstellenden een passende activiteit bij is.

Afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen zullen wij per activiteit een week van te voren aangeven hoeveel plekken er per activiteit beschikbaar zijn en passen zo nodig de activiteiten nog aan.

Houd onze ONS Gezondheidserf website en facebookpagina in de gaten. We houden telefonisch contact met de bewoners die zich hebben opgegeven.

Vanaf 15 april aanstaande ligt een nieuw programmaboekje voor u klaar met alle definitieve informatie en een aanmeldstrook voor de verschillende Lentekriebels. De boekjes zijn te vinden in o.a. de wachtkamers van ONS Gezondheidserf, de dorpshuizen De Schakel en Beatrix en voorzieningenhart De Klif. Opgeven kan ook door een mail te sturen naar spark@onsgezondheidserf.nl. In overleg kan vervoer naar de activiteiten worden geregeld. Als er gefietst wordt, zijn scootmobiels altijd welkom.

Hieronder alvast het voorlopige programma. De startlocaties en tijden kunnen dus nog veranderen. De eigen bijdrage per activiteit wordt nader bepaald en staat in het programmaboekje.

Happy stones 

Tijdens deze leuke creatieve workshop gaan we gezamenlijk stenen beschilderen onder begeleiding van kunstenares Ineke van Druten. Deze steen kunt u tijdens een wandeling ergens op de route leggen om mensen op te vrolijken. Tussendoor is er tijd voor een kopje koffie met iets lekkers. De gezelligheid staat voorop!

Locatie: Waaldijk 30, 6677MB in Slijk-Ewijk  

Datum en tijd: 29 april 13:30 tot 16:30  

Biowalking

Een mooie gezonde wandeling van in totaal 3 kilometer. Bij deze sportieve activiteit staan de natuur en gezondheid centraal. We gaan dit voorjaar drie keer een wandeling in de buurt maken onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een zorgverlener van ONS Gezondheidserf. We zijn ons ervan bewust dat er verschillende tempo’s onder de deelnemers zijn en daar houden we in de opzet rekening mee. Een kopje koffie of thee is een niet onbelangrijk onderdeel van deze activiteit.

We starten steeds om 10:30 uur op drie verschillende startpunten.

Donderdag 6 mei start Landwinkel de Woerd, Woerdsestraat 4, Ressen

donderdag 24 juni start café De Zon, Oosterhoutsedijk 16, Lent

donderdag 22 juli start gezondheidscentrum ONSGezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 8-16, Nijmegen

Bij Ellie op de boerderij 

Heeft u wel eens gehoord van de snijbiet of raapstelen? Spreker Angelien komt op 12 mei vanuit de biologische tuinderij ‘De Stroom’ vertellen over vergeten groenten. Om hiermee kennis te maken is er aansluitend een proeverij met de producten uit de biologische tuinderij en krijgt u heerlijke recepten mee naar huis.  

Locatie: De tuin van Ellie. Stationsstraat 28 in Nijmegen. De boerderij tegenover de Total.  

Datum en tijd: 12 mei om 10:30 uur

Picknicken  

Wij willen u graag uitnodigen voor een gezellige en sportieve dag. We spreken af op de parkeerplaats van ONS Gezondheidserf om vervolgens te fietsen naar de fitnessapparaten rondom Strandbad Slijk-Ewijk. Daar zullen we op gepaste afstand lekker en gezond picknicken en bewegen. U hoeft hier niets voor mee te nemen, dit wordt allemaal geregeld!  . Als u niet kunt fietsen is er vervoer beschikbaar.

Locatie: Paarkeerplaats ONS gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 8-16, Nijmegen 

Datum en tijd: 19 mei om 11:00 uur

De Fit-de-lente-door-beweegroute Nijmegen-Noord 

Heeft u zin in bewegen in je eigen wijk waarbij gebruik gemaakt wordt van de omgeving en de natuur? Doe dan mee op 26 mei om 12:00! Door het volgen van pijlen en briefjes loop je onder begeleiding door Nijmegen-Noord (deel Oosterhout) en train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Er is ook een gezond hapje en drankje aanwezig.  

Locatie: Pumptrack op Sportpark Nieuw Balveren/OSC 

Datum en tijd: 26 mei om 12:00 uur  

De geheimen van het Landgoed 

Het Landgoed Oosterhout van de familie Boetzelaer kent vele geheimen, maar heeft u deze al ontrafeld? Nee? Dan krijgt u de kans om deze te horen tijdens een mooie wandeling van ca. 2 km over het privé́ landgoed onder leiding van studenten van de HAN. Ze zullen een hapje en drankje aanbieden tijdens de wandeling. We maken er een leuke verrassende morgen van.  

Locatie: Paarkeerplaats ONS gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 8-16, Nijmegen 

Datum en tijd: 2 juni om 10:30 uur

Bewegen aan de waal

Na een korte fietstocht gaan we samen actief bewegen langs de Waal. Afhankelijk van de Corona-omstandigheden vullen we het programma in. Zie het programmaboekje. Het wordt een middag vol gezelligheid en sportiviteit. 

Doet u ook mee? Gezellig, dan zien wij u graag op 9 juni. Tot dan! Wij zorgen voor een hapje en een drankje. 

Locatie: Parkeerplaats ONS Gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 16

Datum en tijd: 9 juni 10:30 tot 12:00 uur

We zien u graag aan de start van 1 of meerdere van deze activiteiten!

Voor meer informatie zie onze website www.ONSgezondheidserf.nl of de Facebook pagina van ONS Gezondheidserf.