Herfstkleuren 2020 gaat in oktober van start!

Van oktober tot en met december 2020 organiseert ONS Gezondheidserf in samenwerking met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en bewoners weer mooie activiteiten voor mensen die graag actief en fit willen blijven en het leuk vinden om dat samen met anderen te doen.

Dit voorjaar gingen vanwege het Corona-virus de activiteiten van het Lentekriebels programma niet door. Nu kan het weer, maar wel in aangepaste vorm. Wij vinden het van belang dat u vitaal de winter door komt en daar willen wij, zorgverleners, docenten en studenten van ONS Gezondheidserf graag een bijdrage aan leveren.

Veel van de activiteiten van het Lentekriebels programma hebben we door kunnen schuiven naar het najaar. We volgen daarbij de regels van het RIVM (handgel is aanwezig, 1,5 meter afstand etc). De activiteiten zijn uitsluitend georganiseerd in de buitenlucht onder leiding van een student en een professional. Per activiteit zijn er minder deelnemers (5 of 6). Sommige activiteiten bieden we daarom twee keer aan. Het halen en brengen is beperkt en in overleg mogelijk. Bij te slecht weer wordt u afgebeld; er is geen alternatief programma.

Houd voor actuele informatie www.onsgezondheidserf.nl of de facebookpagina van ONSGezondheidserf in de gaten. 

Opgeven kan op verschillende manieren vanaf woensdag 16 september 2020. Stuur een e-mail naar: Spark@onsgezondheidserf.nl of vul de aanmeldstrook van het programmaboekje in. Deze komt in voorlaatste of laatste week van september 2020 o.a. te liggen in de dorpshuizen De Schakel (Honsvoet 2, Oosterhout) en Beatrix (Dorpsstraat 15, Slijk-Ewijk) en bij de zorgverleners van ONS Gezondheidserf (Van Boetzelaerstraat 16, Nijmegen).

We presenteren nu alvast de programma-onderdelen van oktober 2020. Noteer ze alvast in u agenda! De andere activiteiten vermelden we nu kort onder voorbehoud. We publiceren ze binnenkort definitief. 

Programma Herfstkleuren 2020

Woe 7/10 van 10.00 – 11.30u Bewegen aan de Waal

Benieuwd naar het beweegadvies van vitaalcoach Marlies? Fiets dan met ons mee naar het Lentse Waalstrandje. We doen daar afwisselende en makkelijke oefeningen om jouw spierkracht te vergroten (ook voor thuis). Na afloop blazen we uit met een gezond hapje en een drankje en fietsen we weer terug. 

Locatie: ONS Gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 12-16, Nijmegen

Denk aan sportkleding en -schoenen en een oude handdoek om op te zitten.

Eigen bijdrage: €5 

Maximaal 6 deelnemers

Di 13/10 van 10.30 – 12.00u Biowalking (1) 

Wil je een mooie en gezonde wandeling maken? Dit voorjaar kan je drie keer een wandeling maken in de buurt onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een zorgverlener van ONS Gezondheidserf. We zijn ons ervan bewust dat er verschillende tempo’s onder de deelnemers zijn. We sluiten af met een drankje.

Locatie: Parkeerplaats ONS Gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 12-16, Nijmegen 

Eigen bijdrage: €5 

Maximaal 6 deelnemers

Do 15/10 van 10.00 – 12.30u of 13.30 – 16.00u Kleur de Herfst!!

Kunstenares Ineke van Druten laat u in de buitenlucht al schilderend intens genieten van de herfst. Stapsgewijs  maakt u in de tinten geel, rood, bruin… hetzelfde schilderij op doek, maar ze zullen uiteindelijk toch allemaal verschillend zijn. Bij heel slecht weer is er voldoende ruimte in haar atelier.

Een student voorziet u van versnaperingen in stijl!

Locatie: Atelier Het Bakhuis, Waaldijk 30, Slijk-Ewijk

Eigen Bijdrage: € 3,50 (inclusief materiaal)

Maximaal 5 deelnemers per workshop

Woe 28/10  van 10.30 – 12.00u De geheimen van het Landgoed 

Altijd al eens de geheimen willen ontrafelen van het Landgoed Oosterhout van de familie Van Boetzelaer? Laat u verrassen tijdens een wandeling (2 km) over het landgoed en de bijbehorende prachtige tuinen die in privébezit zijn. U komt weer meer te weten over de bijzondere geschiedenis en er is tijd voor een hapje en een drankje tussendoor.  

Locatie: parkeerplaats ONS gezondheidserf, Van Boetzelaerstraat 8-16, Nijmegen 

Eigen Bijdrage: € 2,50

Maximaal 5 deelnemers

En verder o.a.:

  • Woensdag 4 november nogmaals ‘Bewegen aan de Waal’,
  • Dinsdag 10 november ‘Bij Ellie op de boerderij’: informatie over de gezonde tuin
  • Dinsdag 17 november en donderdag 10 december Biowalking onder leiding van een IVN natuurgids vanaf verschillende locaties, data nog onder voorbehoud
  • Donderdag 26 november ‘Thanksgiving’ – natuurbeleving en creativiteit in de tuin van Henriette van Bemoediging.

Week 50 en/of 52 try-out Fit-de-winter-door beweegroute. Studenten ontwerpen een wandel en/of fietsparcours met eenvoudige oefeningen bij u in de buurt (Nijmegen-Noord en Oosterhout), waarbij ze gebruik maken van de bestaande omgeving (stoepen, lantaarnpalen, bomen). Onder begeleiding gaan we die routes uitproberen. Het idee is dat u de oefeningen ook zelfstandig kunt doen.

Andere activiteiten/projecten van ONS Gezondheidserf door studenten van de HAN 

Vanaf de 9 september 2020 zijn er weer ruim 20 studenten in wisselende samenstelling actief op ONS gezondheidserf. Het zijn vooral 2e jaars studenten die vanuit verschillende opleidingen met elkaar, bewoners en (zorg)professionals leren samenwerken door activiteiten te organiseren, projecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Zo nemen bijvoorbeeld studenten op verzoek in het kader van het project ‘Op bezoek bij’ contact op met bewoners die iemand willen spreken, telefonisch of in levende lijve. Dat kan wekelijks zijn of af en toe. Als er behoefte aan is komen ze langs voor een wandeling, een boodschap o.i.d. Het kan ook zijn dat u ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van een e-Health app, die een zorgverlener heeft aangeraden. Studenten onderzoeken de mogelijkheden hiertoe.

Wilt u stoppen met roken? Het komend half jaar ontwikkelen studenten ideeën in het kader van Stoptober, die voor u daarbij helpend kunnen zijn. Zo kunnen zij een positieve bijdrage leveren aan uw leven en hun eigen leerproces.

We zien u graag bij één van de activiteiten. Tot dan!!