Drukbezochte herfstkleuren-activiteit Zicht op Zuivel

 Op dinsdag 30 oktober heeft de vierde activiteit van Herfstkleuren plaatsgevonden. We zijn de activiteit gestart bij Melkveehouderij Gerritsen in Slijk-Ewijk. De opkomst was enorm, we waren met ongeveer 35 bewoners van Oosterhout, Slijk-Ewijk en Nijmegen Noord. Bij de boerderij kregen we eerst een kop koffie en daarna een rondleiding. De groep was zo groot dat we met 2 verschillende groepen door de boerderij zijn begeleid. Tijdens deze rondleiding hebben we o.a de Melkrobot aan het werk gezien. Er werd uitgelegd dat de boer hierdoor meer tijd bespaard en diervriendelijker is, omdat de koeien zelf ervoor konden kiezen om gemolken te worden. Ook konden we tijdens de rondleiding de schattige kalfjes bewonderen en aaien. Na de rondleiding hebben we van heerlijke lunch kunnen genieten bij het tegenover gelegen Dorpshuis Beatrix. ijdens de gezonde en gezellige lunch, werd er verse melk geschonken van Melkveehouderij Gerritsen. Die tot verbazing van de meeste mensen gewoon te koop is bij de boerderij.
Na de activiteit hebben de studenten die het organiseerden we veel positieve feedback gekregen. Er zijn nieuwe contacten gelegd tussen jong en oud.

Volgende week staat er weer een lekkere natuurwandeling op het programma.

Wilt u ook nog meedoen met een of meer herfstkleuren? Dat kan door een mail te sturen aan spark@onsgezondheidserf.nl of het aanmeldformulier in te vullen dat in de dorpshuizen en de wachtkamers van ONS Gezondheidserf ligt.