Lekker Happen, Sappen en Trappen

Op dinsdag 23 oktober heeft alweer de derde activiteit van herfstkleuren plaatsgevonden! We zijn met 18 bewoners uit Oosterhout, Slijk-Ewijk en Nijmegen Noord met de fiets of scootmobiel langs twee fruitteeltbedrijven gereden. Het eerste bedrijf, waar we zijn gestart, is bedrijf Veens, een fruitteler in appels en peren. We hebben hier een presentatie gekregen over de werkzaamheden die plaatsvinden binnen het bedrijf en hebben we een rondleiding gekregen door het bedrijf. Als afsluiting hebben we nog verschillende appels mogen proeven. Toen met de fiets naar het dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk voor een proeverij van verschillende fruitspreads van onder andere kruisbes en pruimen. Hier kregen we ook een presentatie van het bedrijf B&B fruit, over hoe de pruimen worden geteeld en de geschiedenis erachter. Dit viel bij de mensen zeer goed in de smaak en kregen we veel positieve feedback. Het was een geslaagde middag!

Voor 30 oktober staat er een bezoek aan een zuivelboer op het programma, hierbij wordt ook een zuivellunch genuttigd. Wilt u nog meedoen aan deze of andere activiteieten, geeft u zich dan op door een mail te sturen aan spark@onsgezondheidserf.nl of door een formulier in te leveren uit t de programmaboekjes die in de dorpshuizen en in de wachtkamers van ONS Gezondheidserf te vinden zijn.